Условни присъди за грабеж, извършен преди година
Условни присъди за грабеж, извършен преди година / netinfo
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Варна, Валери Рачев на 47год. и Ивелин Димов на 20 год., ограбили и пребили двама души във Вълчи дол през лятото на миналата година. Това съобщиха от пресслужбата на институцията. Наказанието, за което се споразумяха двамата мъже е по 2 години и половина лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с 3 години изпитателен срок.

С подписването на споразумението подсъдимите признават вината си затова, че на 18 август 2006 година във Вълчи дол, в съучастие като съизвършители, ограбили Аница Магърдичян и Георги Георгиев.

Грабежът бил придружен с употреба на сила, като освен, че набили Аница и Георги, те им отнели 230 лв и мобилен телефон на стойност 325 лв. Конфликтът между тях започнал след като семейство Магърдичян отказали да продадат на Ивелин и на Валери къщата си в с. Любен Каравелово, в която двамата мъже живеели под наем. Между двете страни е имало някаква предварителна уговорка за размяна на имоти, която обаче приключила в момента, в който сем. Магърдичян продали къщата си на Георги Георгиев.

Конфликтът ескалирал на 18 август миналата година, когато Рачев и Димов първо набили бащата на Аница, а по-късно ударили момичето и новия собственик на имота Георгиев. Двамата грабители са възстановили всички щети на пострадалите.