районен съд
районен съд / Дарик Варна, архив

30-годишен български гражданин, живущ в чужбина,  е установен при проверка на 30 януари тази година в Морската градина на Варна да държи в себе си пликчета с марихуана и амфетамин.

Доброволно предадените от него наркотични вещества са оценени на обща стойност около 130 лева. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 11 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.

В бързо производство и отново по силата на одобрено споразумение с признаване на вината, съдът наложи на 32-годишен руски гражданин, шофирал след употреба на алкохол, условно наказание от 5 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок, както и глоба от 190 лева.

Подсъдимият бе лишен още от право да управлява МПС в продължение на 1 година и 6 месеца . Сутринта на 31 януари т.год. във Варна, при проверка на служители от „Пътна полиция“, той е засечен зад волана на лек автомобил да шофира с концентрация на алкохол в кръвта от 2,43 промила.

Одобрените от съда споразумения са окончателни.