Условна присъда за софиянец, обрал селска къща
Условна присъда за софиянец, обрал селска къща / Дарик Варна, архив

Районният съд осъди за кражба от частен дом в село Царевци 38-годишен столичанин.  На Г. Цветков бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Кражбата е извършена в периода от 29 април до 16 май миналата година.

Според обвинителния акт подсъдимият знаел, че собствениците на имота отсъстват от страната и работят в чужбина, като къщата им през този период се наглежда периодично от роднини. От свои познати Цветков разбрал точното местоположение на имота, успял да проникне в чуждото жилище  посредством увреждане на  прозоречната дограма с помощта на отвертка и започнал да тършува из къщата. От там, чрез използване на автомобил за придвижване, подсъдимият откраднал два плазмени телевизора, DVD, суббуфер, тонколони и багажна чанта  на обща стойност 3320 лева. На 16 май близки на пострадалото семейство констатирали, че някой е прониквал в къщата и сигнализирали за посегателството в полицията.

Съдът оправда подсъдимия частично по обвинението в кражба  на други вещи от къщата, както и да е извършил деянието в съучастие с друг 30-годишен мъж.  38-годишният Г. Цветков е неосъждан досега. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.