Условна присъда за грабеж от бензиностанция
Условна присъда за грабеж от бензиностанция / Sofia Photo Agency, архив

Районният съд във Варна наложи условно наказание от 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, на 22-годишния Спас Спасов от Русе.  Той призна вината си за извършен грабеж от  варненска бензиностанция.

Вечерта срещу 28 август 2008 г. подсъдимият нощувал у свой познат. Сутринта около 5,30 ч., с намерението да ограби бензиностанция на бул. “Цар Освободител” той облякал дрехите на приятеля си, взел кухненски нож и напуснал жилището. Предварително поставил къси гащи, блуза и собствените си лични документи в найлонова торбичка. Когато подсъдимият приближил до набелязаната бензиностанция, оставил найлоновия плик под един от автомобилите на намиращия се в съседство автосервиз.

Младежът покрил лицето си с късите панталони и държейки ножа в дясната си ръка, нахлул в бензиностанцията като заставил касиерката да му даде наличните пари. Жената подала на Спасов 276 лв. и когато той побягнал, натиснала паник-бутона. Подсъдимият успял да изхвърли ножа и да се прибере в дома на своя познат, където облякъл своите дрехи и вече спокойно се върнал да търси найлоновия плик с документите си.  Потърсил го, но не го намерил и си тръгнал. На другия ден, по откритите наблизо от друга жена мъжки документи, полицията стигнала до извършителя.

Спас Спасов е неосъждан до момента. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.