Украйна е готова да извърши подводен оглед на кораб “Ванеса”
Украйна е готова да извърши подводен оглед на кораб “Ванеса” / Днес +
Украйна е готова да извърши подводен оглед на кораб “Ванеса”. Това обяви днес във Варна изпълнителният директор на ИА “Морска администрация” Николай Апостолов, който взе участие в 13-та годишна асамблея на Европейската конфедерация на асоциацията на морските капитани. Той каза още, че за целта в най-скоро време ще се проведе среща на експертно ниво, на която ще се уточнят техническите и финансовите параметри за извършването на операцията.

Апостолов съобщи, че предстои и експертна среща между българската и турската страна, на която отново ще се дискутира повторния оглед на кораба “Хера”. Такава е била насрочена за 30 април тази година, но поради отсъствието на българския прокурор е била отложена.

Одитите в БМФ, ИА “Морска администрация” ще започнат до седмица, информира още Апостолов. Той допълни, че предстои и сериозен одит на Българския корабен регистър, който ще бъде извършен от Европейската морска организация за морска сигурност и безопасност. От тази проверка ще стане ясно дали регистърът ни ще бъде признат като класификационна организация.

/Информация на Днес +/