Мъгла затвори пристанище Варна тази сутрин
Мъгла затвори пристанище Варна тази сутрин / Дарик Варна, архив
През уикенда ще се радваме на сравнително високи за сезона температури, повече слънце и хубаво време.

Над Черноморието в събота обаче ще има мъгли или ниска облачност. През деня ще се появи до умерен югоизточен вятър и в следобедните часове мъглите ще се разсеят, а облачността разкъса и намалее. Максимални температури ще са 12°-13°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В неделя през деня времето ще се задържи хубаво, като постепенно ще се заоблачава. Вечерта облачността ще започне да се сгъстява и ще започнат валежи, които през нощта срещу понеделник ще преминават в сняг в Западна България. През деня ще завали и в останалата част от страната – мокър сняг в Централна България, а дъжд в Източна България. Температурите ще се понижат.

Във вторник валежите ще започнат постепенно да спират, най-късно в Източна България. Температурите обаче още ще се понижат. Очаква се в Западна и части от Северна България сутрешните температури да паднат до около минус 5 – минус 9 градуса. Дневните температури ще бъдат между 1 и 7 градуса над нулата, за София около 1 градус.
 
В сряда ще се задържи студено, като минималните температури ще паднат още и ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, за София около минус 8 градуса. Максималните температури за деня ще са между 4 и 8 градуса.

В четвъртък ще се заоблачи, но валежи не се очакват, температурите слабо ще се повишат.
 
В петък – 1 декември, ще започнат валежи, температурите ще се повишат още малко и ще бъдат между 9 и 17 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg