Учредителят на ДСБ-Варна Живко Дорийски е загинал на място
Учредителят на ДСБ-Варна Живко Дорийски е загинал на място / netinfo

Учредителят на ДСБ-Варна и един от най-ярките привърженици на Реформаторския блок Живко Дорийски загина в автомобилна катастрофа. Нещастният инцидент е станал около 14:30 часа вчера на пътя от с. Калиманци за Варна.

Дорийски е загинал на място. Движил се е с несъобразена скорост върху заснежена настилка. При навлизане в десен завой е загубил контрол над автомобила „Опел Мерива” и се е блъснал странично с лявата си част в крайпътно дърво, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Внезапната му смърт потресе ДСБ. На страницата си във Фейсбук лидерът на партията Радан Кънев написа:

„Не съм плакал така, откакто загубих баща си. А трябваше да стискам - научих по средата на събранието в Добрич. Гадна ирония - ти беше рядък пример за 100% открит, добър и безрезервно верен човек в политиката. Тази твоя спортна етика... Не я разбраха, мислеха, че е агресия.

И защото си стърчеше две глави над нас физически, смешниците не разбираха, че всъщност си три над нас в друго отношение.

Довиждане, брат - ще я карам, както си ме учил. Може дори и по-тесни ризи да нося... И по дяволите, какво е Варна без теб!?”.

Живко Дорийски си отиде на 39 години. Баща е на две деца. Известните баскетболисти - близнаците Деян и Калоян Иванови, са негови братя.

Завършил е Техническия университет във Варна, специалност “Мениджър електроника и комуникация”. Управител бе на собствена фирма.

Дарик радио изказва съболезнования на семейството и близките на Живко Дорийски.