Ученическите шамари - в почти всяко варненско школо
Ученическите шамари - в почти всяко варненско школо / netinfo
Ученическите шамари - в почти всяко варненско школо
19413
Ученическите шамари - в почти всяко варненско школо
  • Ученическите шамари - в почти всяко варненско школо

Броят на хулиганските прояви сред момичетата се е увеличил многократно през последните две години, а женският бой може да се нарече хит сред подрастващите във Варна. Тази тревожна статистика излезе наяве по време на последното заседание на варненския детски парламент през април.

Навярно си спомняте онзи случай от юни 2007-а, когато 14-годишна ученичка от ОУ "Васил Априлов" бе брутално пребита от десетина свои съученици, които на всичкото отгоре я замерваха с яйца и снимаха екшъна с мобилен телефон. Инцидентът стана посред бял в района на друго варненско училище - Руската гимназия. Седмокласничката бе насинена и унижена за това, че издала приятелката си, че пуши марихуана.

Подобни случаи на саморазправа сред тийнейджърите напоследък не са рядкост. През миналата година в Детска педагогическа стая към Първо РПУ са регистрирани 8 случая на бой сред подрастващите. Именно на територията на Първо РПУ се раздават най-много детски шамари.

Най-активни в раздаването на шамари са 16-17-годишните, като не им отстъпват и тези на 14 и 15 години. За какво най-често вдигат ръка учениците - това ще разберете в звуковия файл!