Убиецът на 6-годишния Стефчо се е отнесъл към тялото на детето като към близък
Убиецът на 6-годишния Стефчо се е отнесъл към тялото на детето като към близък / Impact Press Group
Стефчо убийство
49722
Стефчо убийство
  • Стефчо убийство

„Убиецът на 6-годишния Стефчо е имал субективно отношение към него, различно от отношението към непознат”. Това каза в интервю за Дарик Варна директорът на областната дирекция на МВР комисар Димитър Димитров.

Варненската полиция продължава работа по случая с убитото през месец май 2011 година момченце от Варна, чието тяло бе открито в дере няколко дни след като изчезна. Това е единственото неразкрито убийство от миналата година в областта.
Особеното при случая с убития Стефчо, по мнение не само на работещите по този случай, но и на специалисти от института по психология, е, че телцето на детето е положено ритуално. Елементите на ритуалност говорят, че извършителят е от близкия кръг на детето. „Не изключваме и версията, че е непознат. Но определено този, който е извършил това убийство, след като го е направил, се е отнесъл внимателно към тялото на убитото дете”, уточни шефът на варненските полицаи.

Изчистени са над 10 версии, по които са  работели разследващите органи. „Бяхме упрекнати, че прекалено настъпателно работим с близките на убитото момченце, но заключението, което имаме към момента и доказателствата, които сме събрали, не сочат, че тези лица, с които сме работили до момента, са съпричастни към извършеното престъпление”, каза варненският полицай №1. Той обаче уточни, че „никога не можеш да отхвърлиш на 100% версиите. Винаги остава елемент съмнение, дакато не излезе случаят.”

„Не изключваме варианта в близко бъдеще да имаме добро попадение”, изрази увереност Димитров. „Тези убийства по начало не излизат лесно, ако не излязат първите няколко месеца, сочи опитът, но в крайна сметка рано или късно те излизат. Както и убийството в Дюлино, което излезе след две години. Извършителите са задържани.
Колегите продължават да работят по случая с убийството на Стефчо, не сме се отказали.”