Тюлени ще изнасят представления в Делфинариума
Тюлени ще изнасят представления в Делфинариума / netinfo

И тюлени ще изнасят представления във варненския делфинариум, след като приключи ремонтът на основния басейн. Това съобщи регионалният мениджър на "Феста холдинг" Васил Василев. Дружеството предвижда да изгради атракционен комплекс, включващ помощен басейн с амфитеатър, детски кът и кафе-сладкарница.

Все още не е ясно кога ще започне изграждането на новия комплекс, но това е работа, която може да се свърши и за два месеца, каза регионалният мениджър на "Феста холдинг" Васил Василев.

Атракционният комплекс ще заема площ от 2 дка и 700 кв. м. След като бъде изграден откритият басейн, в него ще бъдат настанени всички делфинчета, докато завърши ремонтът на основния. Новото съоръжение ще служи и за родилен дом на майките делфини. Лятно време от амфитеатъра на открития басейн ще могат да се наблюдават спектаклите на морските бозайници.

По думите на Васил Василев яснота за размера на инвестицията ще има, след като бъде изготвен подробният устройствен план и окончателният проект за атракционния комплекс. По предварителни данни инвестицията ще надхвърли 2 милиона лева.

При изграждането на комплекса няма да бъдат изсичани дърветата и храстите в района на Делфинариума, дори ще бъде засадена нова декоративна растителност.

Общинските съветници от комисията по архитектура и строителство одобриха днес идейния проект за разширяването на делфинариума.