Търсят се доброволци да помагат на инвалиди да гласуват
Търсят се доброволци да помагат на инвалиди да гласуват / Dariknews, aрхив

Всички граждани, които желаят да помогнат на хората в неравностойно положение да гласуват, могат да го направят в рамките на инициативата „ДНЕС помагаме! ДНЕС алармираме!". Инициатори са Движение за национално единство и спасение/ДНЕС/.

От гражданското сдружение призовават варненци в изборните дни заедно, солидарно и доброволно да направят граждански жест - да помогнат на хората в неравностойно положение, като ги придружат да стигнат безпрепятствено до избирателните секции.

Гражданите, които желаят да се включат в инициативата и тези, могат да се обърнат към приемната на движението. Тя се намира на варненската ул. „Антим I" No 13. Заявка може да се направи и на телефони 052/650 222 и 0894 336 700, както и на dnes_varna@abv.bg. Ще се приемат обаждания всеки ден от 10 до 18 часа, включително и в изборните дни.

В изборните дни - 23 и 30 октомври, на посочените адрес и телефони, доброволци ще приемат и сигнали за евентуални нарушения на изборния процес. Те ще бъдат изпращани на Общинската избирателна комисия. От ДНЕС апелират гражданите да не се страхуват и да се обаждат, ако са станали свидетели на такива нарушения.

По този начин ще следим и дали кандидатите за кмет изпълняват поетите ангажименти чрез подписаното в началото на този месец Споразумение за политическа почтеност и толерантност, който ги задължава да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито, да не използват служебното си положение и да не злоупотребяват с власт срещу политическите си опоненти, да не участват в практики, свързани с купуване на гласове и всички други действия, които могат да опорочат изборите и да поставят под съмнение вота на избирателите, посочват от ДНЕС.

Добре дошъл е всеки, който прецени, че е негов обществен дълг да помогне на своите съграждани с проблеми да упражнят конституционното си право да избират своите управници!