Търговци се обявиха срещу премахването на “Улицата на глада”
Търговци се обявиха срещу премахването на “Улицата на глада” / netinfo
Над 2 хил. подписа са събрали собствениците на павилиони, намиращи се до “Севастопол”, срещу общинското решение за тяхното премахване. Крайният срок за събарянето на търговските обекти на “Улицата на глада”, поставен от общината, е 14 април.

Според собствениците на бараките обаче, е некоректно те да прекъснат дейността си точно преди активния сезон. По думите на търговците, те са вложили 20 хил. лв. за подобрения на инфраструктурата на базара, в което влиза прокарване на канализация и подмяна на електрическата инсталация. Притежателите на преместваеми търговски обекти признават, че работят без разрешителни, но по техни думи не остават длъжни на общината и редовно плащат наемите си. 12 лв. на месец е наемът за маса, 60 – за павилион.

На нападките, че в обектите за бърза закуска хигиената е на ниско ниво търговците отговориха, че са имали желание да се наеме фирма, която да почиства, но общината е отказала съдействие. Според тях целта е да бъдат разчистени всички преместваеми търговски обекти във Варна, което ще доведе до фалити в малкия бизнес.