Тръгна дело за катастрофа с петима пострадали
Тръгна дело за катастрофа с петима пострадали / netinfo
Наказателно дело за причинени при транспортно произшествие телесни повреди на 5 лица тръгна във Варненския районен съд. Обвиняем по делото е 28-годишният Златозар Дойчев.

Катастрофата е станала вечерта на 14 април миналата година. Според обвинителния акт, Дойчев управлявал автомобил “Опел” по бул.”Владислав Варненчик” в посока центъра с около 125 км/ч. В района на автогарата при маневра за обратен завой, предприета от водач на “Фиат пунто”, Дойчев със своя “Опел” връхлита върху въпросния автомобил.

Въпреки че обвиняемият успял да задейства спирачния механизъм, поради прекомерно високата скорост, ударът бил непредотвратим. В резултат на това са причинени телесни повреди на три жени и двама мъже. Потърпевшите са получили различни наранявания – счупване на таз, на поясен прешлен, ключица, разкъсан далак, увреждане на бъбреци, затруднени функции на долни и горни крайници.

Проверка непосредствено след инцидента установява, че няма употреба на алкохол при нито един от водачите. Трима от пострадалите са частни обвинители в наказателния процес. Един от потърпевшите е предявил и граждански иск за нанесените му щети в размер на 15 000 лева.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 27 ноември, когато ще се изслушат становищата на вещите лица.