Триметрова вълна заляла Аспарухово. Очевидци: По-страшно нещо не сме виждали
Триметрова вълна заляла Аспарухово. Очевидци: По-страшно нещо не сме виждали / снимка: live.varna.bg

Водата, заляла „Аспарухово" снощи, е достигала 2-3 метра. Това споделиха за Дарик очевидци на стихията във варненския квартал.

Всичко е продължило около половин час. „По-страшно нещо не сме виждали", коментираха потърпевши от водния ад.

Две от жертвите са жени, открити в къща срещу блоковете на ул."Балкапан". Сред загиналите е и възрастен мъж, пометен от вълната на ул."Горна студена".

Няколко къщи край едно от деретата в квартала са отнесени от пороя. В момента техника разчиства един от пострадалите райони. Според очевидци се търсят изчезнали хора, затрупани под развалините.

На пътя около ул."Розова долина" в ромската махала липсват цели парчета асфалт. На една от съседните улици се е образувала барикада от струпани една върху друга коли. Друг автомобил е преобърнат на 90 градуса. Има и много закъсали автомобили.

В момента обстановката в „Аспарухово" започва леко да се нормализира, но все още остава критична, съобщи на място вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. На всички места продължават да действат екипите, координирани от щаб, съсредоточена е и необходимата техника, информират от МВР.