Тримесечен отчет на разходите за образование поискаха съветници
Тримесечен отчет на разходите за образование поискаха съветници / Dariknews.bg

Дирекцията по „Образование, младежки дейности и спорт“ към Община Варна да представя тримесечен отчет за изразходваните през годината средства за образование, решиха на днешното си заседание съветниците от ресорната комисия. Те се обединиха около идеята, че дори и в края на годината да има излишък, заделеното от бюджета финансиране не бива да се прехвърля към други сектори.

„Искаме да има ясна и точна информация за нас и гражданите колко от отпуснатите 86 млн. лв. са изхарчени и в какви направления има недостиг или пък излишък. През 2013 г. не са усвоени близо 34 000 лв. по три програми на общинския съвет. Искаме да знаем за какво са отишли тези пари “, мотивираха се общинските съветници.

Директорът на образователната дирекция Лилия Христова припомни, че през миналата година за местни дейности са били отпуснати близо 13 млн. лв., като функция образование е била на плюс. „Средствата, за които говорите, бяха прехвърлени към други ресори и дейности – например за логопедичния център. Тези пари не са изгубени, напротив“, обясни още Христова.