Тримата сутеньори остават в ареста
Тримата сутеньори остават в ареста / netinfo
Апелативният съд във Варна потвърди като правилни и законосъобразни определенията, с които миналата седмица Варненският окръжен съд наложи първоначални мерки за неотклонение „задържане под стража” за тримата мъже, уличени за участие в организирана престъпна група.

Под прикритието на клубове за масаж във Варна и на територията на курорта "Златни пясъци" Иван Иванов на 38 години, Константин Костов на 37 и Камен Костов на 48 години от Варна, склонявали момичета към проституция.

Апелативната инстанция потвърди изводите на ВОС, като се съобразява с многобройните доказателства, разпити на свидетели и протоколи. Всички събрани материали по безспорен начин доказват участието на мъжете в престъпната дейност.

Спрямо момичета, които решавали да се откажат от проституирането било упражнявано насилие. Наказанието, което предвижда законът за участие в такава престъпна група е от 3 до 10 години затвор и глоба до 3000 лв., съобщиха от пресцентъра на ВАС.

И тримата мъже са осъждани за други престъпления и това дава основание на апелативната инстанция да направи извода, че ако са на свобода те могат да се укрият, да окажат въздействие върху важни свидетели, или да извършат други престъпления.