Тримата от наказателната бригада остават в ареста
Тримата от наказателната бригада остават в ареста / netinfo
Постоянен арест постанови Варненският окръжен съд на трима от наказателната бригада, която беше задържана в средата на миналата седмица. Групата беше заловена в жилището на бивш наркопласьор, който е трябвало да бъде пребит и изнасилен, а гаврите да бъдат филмирани.

По време на акцията Александър Бондоков/21/ от Варна и бургазлиите Иван Георгиев/26/ и Пламен Тенчев/22/ са били въоръжени с бухалки, ножове, пистолет с бойни патрони, маски и латексови ръкавици. Според обвинението целта на разправата с жертвата е установяването на монопол на наркопазара. Групата е била наета от подземен бос, който все още не е задържан. За него е работила мишената на наказателната бригада, която след напускането на организацията отказва да снабдява с кокаин наркопласьорите на боса.

Арестуваният Александър Бондоков е участвал в престрелката между враждуващи групировки пред клуб „Планет” през януари миналата година. Тогава той е бил прострелян. Бургазлията Иван Георгиев има предишни присъди и е излязъл от затвора миналата година.

Ако бъдат признати за виновни, тримата могат да получат от 3 до 10 години затвор. Другите двама от наказателната бригада остават на свобода. На единия е наложена мярка за неотклонение „подписка”, а другият е привлечен като свидетел.