Трима с леки травми в Черно море
Трима с леки травми в Черно море / Добри Атанасов

Трима футболисти са с леки травми в тима на Черно море, но ще могат вероятно да тренират след обяд. Централният защитник Танко Дяков днес остана във фитнеса, където компания му правиха Мирослав Манолов и Георги Илиев. Бранителят е с болки в петата след контролата с Интер Баку. Останалите проведоха поредната си тренировка в Добринище.

На загрявката централният защитник Александър Александров почувства болки в коляното и изгледа заниманието отстрани. Крилото Дончо Атанасов въртя обиколки на терена, тъй като е на облекчен режим. Много старание и спортна злоба демонстрираха играчите по време на играта, кояо им спретна старши треньорът Велизар Попов. Първо на половин терен той пускаше един срещу друг дефанзивен срещу офанзивен футболист, които се бореха да се надлъжат с топка в краката и да реализират в противниковата врата. По-късно упражнението се повтаряше с по двама полеви играчи от отбор, за да се сигне до по 5, като всеки имаше право да докосне топката максимум 2 пъти.

Получиха се здрави влизания и единоборства. При едно от тях Нападателят Румен Николов почувства остра болка в лявото коляно и приключи преждевременно заниманието, за да му бъде оказана навременна помощ от доктор Мутлу и кинезитерапевта Виктор Бумбалов.

Както по време на всяко сутрешно занимание нападателят Марио Жардел заложи на сероизно тичане редом до доктора на отбора.

Накрая Жардел завърши със серия коремни преси. Кариоката се обърна с молба към  представителят на Гонг да му помага, за още по-доброто им изпълнение.

Следобедното занимание е на градския стадион в Банско.