Трима от арестуваните футболисти били малтретирани
Трима от арестуваните футболисти били малтретирани / netinfo
Трима от футболистите, задържани при разбиването на контрабандния канал край Шабла в неделя, са били бити от антимафиоти. Това заяви на излизане от Военния съд във Варна бившият вратар на Черно море Неделчо Добрев-Бирата. Той твърди, че жертви на полицейско насилие, освен него, са били още Живко Кателиев и двукратният шампион на Левски Георги Иванов-Геша. Военните магистрати освободиха тримата футболисти под парична гаранция. Информира Георги Александров:

На излизане от съда Неделчо Добрев показа белезите от упражненото върху него физическо насилие. Той има рани в областта на слепоочията и по тялото. Адвокатът на Кателиев Цецка Тодорова също твърди, че нейният подзащитен е бил бит. Според Неделчо Добрев - Бирата в нощта на 26 ноември, когато бе разбита престъпната група, той и другите двама футболисти са пътували от добричкото с. Българево за Варна.

На десетина километра от Тюленово те спрели колата, за да се облекчат. В този момент биват повалени от антимафиотите, които започнали да ги налагат с палки и да ги насилват с електрошок.

Тезата на обвинението е, че тримата футболисти са съучастници в престъпната група, ролята им е била да следят за полицаи и при поява на такива, да сигнализират. Военните магистрати обаче прецениха, че обвинението не разполага с преки доказателства.

Пред Дарик военноокръжният прокурор Владимир Чавдаров коментира, че твърденията на футболистите са смехотворни. Той е категоричен, че прокуратурата ще протестира определените от Военния съд мерки.

Най-вероятно спортистите ще заведат иск срещу Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Утре те ще освидетеластват нанесените им рани в Съдебна медицина.