На тези избори се провеждат и т.нар. трилотажи. Четири са населените места у нас, в които избирателите могат да избират между трима кандидати за кмет. Това са Сухозем, Драгаш Войвода, Добрина и Васильово. В тях двама от кандидатите получиха равен брой гласове, което автоматично ги класира на балотажа. 

При сравнително ниска активност преминава изборния ден в Плевенско. Слаб е интересът към изборите в Буковлък, предава NOVA.

Местни избори 2023: Гласуваме на балотаж


В Драгаш войвода избирателната активност е сравнително висока. Още от рано сутринта пред единствената секция в селото се изививаха опашки от чакащи да решат, на кой от тримата кандидати ще дадат втори шанс. Всеки стигнал до урните пусна гласа си с различна надежда. Сред гласуващите бяха и част от отпадналите кандидати на първия тур. Един от тях разказва, че миналата неделя вотът тук не е бил честен. А според жителите на малкото село до битката за трима се стигнало, защото селото било разединено. Разделени или не, всички са обединени за едно - новият първи в Драгаш Войвода трябва да запретне ръкави и да задържи младите на село. 
NOVA