Три звезди с обща песен за финала на лято 2014
Три звезди с обща песен за финала на лято 2014 / www.niracom.com

Орлин Павлов, Белослава и Любо Киров, ще изпълнят обща песен специално за летния спектакъл Summer Jam. Песента е емблематична за джаз стандартите – "L-O-V-E". Написана е през 1965 г. от композитора Берт Кампферт по текст на Милт Габлер.

Множество кавъри пренасят песента през годините, сред тях са версиите на дъщерята на Нат Кинг Кол – Натали Кол и на Джос Стоун. Сега композиторът и аранжор Живко Петров пише нов аранжимент за музиката.

„Спрях се на тази песен за моите трима приятели, защото това е един от най-известните и обичани джаз стандарти. Песента съдържа и нашето послание към хората, които ще дойдат на концертите във Варна и Бургас. То е за любов, за обич, за приятелство“, споделя Петров.

Маестрото посвещава дните в края на август изцяло на проекта Summer Jam. С неговите нови аранжименти всяка една от песните в проекта ще прозвучи различно, заради включването на много колоритни музиканти като JP3 - Живко Петров, пиано, Веселин Веселинов - Еко, бас, Димитър Семов, ударни, Росен Захариев – Роко и Калин Вельов, както и на класическия струнен квартет Арена.

Summer Jam във Варна е тази вечер от 20 часа в Летния театър. Билетите са на цени от 20 до 40 лв.