Транстриумф пусна автобусите по линия № 13
Транстриумф пусна автобусите по линия № 13 / netinfo

Транстриумф пусна автобусите по линия №13 днес в 15,30 ч., въпреки липсата на реакция от страна на контролните органи, съобщават от фирмата в писмо до медиите.

В текста се казва, че "гражданите на Варна, в частност клиентите на дружеството, не бива да са потърпевши от бездействието на общинските и държавни институции."
Подновяването на курсовете по направлението не трябва в никакъв случай да се счита за отстъпление от твърдата позиция на „Транстриумф холдинг” АД този път да доведе битката си с „пиратството” в транспорта до край, се подчертава още в писмото.

Транстриумф спря автобусите си по линия 13, след като в четвъртък сутринта шофьор на “Транстриумф Холдинг” бе пребит от трима таксиметрови шофьори за това, че не им е позволил да карат пред автобуса и да качват пътници. Часове след побоя екипи на „Автомобилна администрация” и полицията обхождаха района и нелегалните таксита изчезнаха. След прибирането на контролните патрули пиратските коли отново се върнаха на ул. “Евлоги Георгиев”, за да покрият направление № 13, което доведе да принудителното спиране на автобусите.

Час след нападението над шофьора изпълнителният директор на “Транстриумф Холдинг” Антраник Шакариян обяви, че този път ще бъде краен в настояването си органите на реда да гарантират безопасността на служителите му.