Транспортен колапс във Варна
Транспортен колапс във Варна / netinfo
Всички пътища от и за Варна са затворени за движение.

Верижна катастрофа на магистрала "Хемус" причини задръстване и невъзможност за пътуване. Няма пострадали при катастрофата. Пътуването по стария път е изключително затруднено също заради инцидент, при който автомобил се е ударил в снегопочистваща машина. Пътят през село Кичево също е изключително проблемен. Колона от автобуси е блокирала движението. Айтоският проход е затворен, както и пътят Суворово-Ветрино. В гр. Бяла има буря, вали силен дъжд, който заледява още повече.Пътят Девня - Суворово е с 0% видимост заради изключително гъстата мъгла, съобщават от пресцентъра на ОДП Варна.

Само за Добрич е все още възможно да се пътува, но само с вериги.

Снегът и силният вятър блокираха движението и по почти всички варненски улици. На ул. "Козлодуй" и около нея в момента има повече от 20 аварирали автобуса, които не могат да продължат пътя си заради заледяването и снегонавяванията. Много пътни участъци са блокирани и придвижването е невъзможно, съобщи за Дарик дежурният от КАТ.

Пътната обстановка е причината във Варна да не работят на пълни обороти и таксиметровите фирми.

Морският и въздушният транспорт също са невъзможни. Пристанището продължава да е затворено. По думите на дежурния от рейдовата кула и утре няма да го отворят.

На летище Варна всички полети са отменени. Самолетите от Виена и Будапеща не успяха да кацнат в морската столица. Те са отклонени на бургаското летище. Прогнозата на синоптиците от варненския еърпорт е за силен сняг и вятър през цялата нощ.