/ / ThinkStock/Getty Images
Състоянието е след 4-та бременност и 2-ро преждевремнно раждане

Родилката, която беше транспортирана от Силистра до Варна с хеликоптер на Военноморските сили е в тежко състояние и дълбока кома.

Лечението на 35-годишната жена продължава и състоянието ѝ се следи постоянно от специалистите в Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Св. Марина" във Варна, където е приведена родилката. 

"В момента тя е в тежко състояние, дълбока кома, Глазгоу кома скала – 3 т, чернодробна недостатъчност, дихателна недостатъчност. Лечението продължава, съгласно работните диагнози и динамичните изменения в състоянието", обяснява проф. д-р Вилиян Платиканов, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) в УМБАЛ "Св. Марина".

Транспортираха родилка в кома с военен вертолет до Варна

От болницата припомнят, че в 17.52 ч. на 20 януари в КАИЛ е приведена 35-годишна жена от УМБАЛ "Силистра" с работна диагноза – HELLP синдром, мозъчен инфаркт, кома, множествена органна недостатъчност.

Състоянието е след 4-та бременност и второ преждевременно раждане. Пациентката е постъпила в УМБАЛ "Силистра" няколко дни след раждането, след като се е почувствала зле, станала объркана и унесена, пожълтяла, започнали гърчове, откъдето е преведена в КАИЛ на УМБАЛ "Света Марина" във Варна.

УМБАЛ Св.Марина