Тенисист на Черно море Елит спечели и US Open
Тенисист на Черно море Елит спечели и US Open / netinfo
Във финалния мач при юношите на четвъртия тенис турнир от Големия шлем US Open поставеният под номер 3 в основната схема българин Григор Димитров победи представителя на домакините Девин Бритон с 2:0 сета (6:4, 6:3).

Това е втора поредна титла от Големия шлем за 17-годишния Григор Димитров, който преди два месеца спечели Уимбълдън.

В началото на първия сет играта на двамата тенисисти бе много равностойна и до деветия гейм нямаше пробив. При 5:4 за Димитров и сервис на Бритон, българинът успя да пробие и по този начин пречупи съпротивата на своя опонент и взе сета с 6:4 гейма.

Във втория сет Григор Димитров изцяло доминираше и при 3:2 за него, той успя да пробие сервиса на американеца, след което спечели и своето подаване и поведе с 5:2, а до края на мача двамата тенисисти спечелиха подаванията си и по този начин българинът триумфира с победата с 6:2 гейма.

Григор е роден на 16 май, 1991 г. в Хасково, но се състезава за варненския тенисклуб "Черно море Елит". Висок е 185 см, тежи 66 кг. Започва да играе тенис на 5 години, като любимите му настилки са клей и хард. Негов треньор е баща му Димитър Господинов Димитров. През 2006 г Григов тренира няколко месеца в академията „Уейл" в Оджей, Калифорния.

Зад гърба си младият талант има още европейска титла в своята възраст на първенството в Москва'2007, където печели без загубен сет. През 2005 г. е обявен за най-добър тенисист в Европа за момчета до 14 години, след като печели европейската титла на сингъл в своята възрастова група. През 2006 г. е обявен за най-проспериращият български тенисист от БФТ.