Театралната работилничка „Приказка за теб” започва
Театралната работилничка „Приказка за теб” започва / netinfo
Деветият Детско – юношески театрален фестивал "Театрална работилничка Приказка за теб Варна 2008" ще бъде открит в 14 часа в Кукления театър. В рамките на три дена постановки за деца ще се състезават и ще забавляват публиката. Днес зрителите ще могат да видят „Тази любов” по „Змейова сватба” на П.Ю.Тодоров в изпълнение на Театрална младежка формация „Кой съм аз” при сдружение „Евроинтеграция”, които ще поздравят участниците във фестивала. Режисьор на постановката е Свилен Стоянов, а художествен ръководител - Нели Кирякова.

Конкурсната програма ще започне в 15.30 с „КУМЧО ВЪЛЧО И КУМА ЛИСА” по Елин Пелин, постановка на Детски куклено драматичен театър при ОДК, Севлиево. След това ще започне балетният блок с участието на варненските състави Балет „Лидер”, Балет „Мелади”, Балетна трупа от кв. „Аспарухово”, Арменска танцова формация, Балетна формация при ОДК и Балетна група при НУИ „Добри Христов”. Танцовият спектакъл ще закрие Танцовата театрална студия при 153 ПГ „Н.Рилски”, София.

19.00 е началният час на представлението на Детско-юношески театър „Златното ключе” при ОДК, Варна „НАГОРЕ ПО СТЪЛБАТА” по Бел Кауфман.

В следващите два фестивални дни в програмата ще участват и театрални състави от Хасково, Русе, Поморие, Асеновград, София и, разбира се, Варна.