/ Dariknews.bg, архив
Разлика в касовата наличност, неиздаване на касов бон и липса на фискални устройства са най-честите нарушения, на които се натъкват инспекторите от НАП. От началото на юли до вчера във Варна, областта и курортите са извършени над 4400 инспекции и са открити 345 нарушения. Издадени са 100 заповеди за запечатване на обекти, от които половината вече са затворени.

10 са запечатаните къщи за гости и хотели, тъй като по метода на тайния клиент от НАП са констатирали нарушения. Чрез резервации инспекторите установяват дали коректно се издават касови бележки.

Някои от лицата, които са натрупали задължения към приходната агенция, променят собствеността и регистрацията на обектите, за да избегнат плащане. В такива случаи оборотите се изземат на място, обясни Ваня Димитрова – шеф на дирекция „Контрол” в НАП Варна. До момента са събрани над 60 хил. лв.

254 нарушения са установени по време на инспекциите на Междуведомствения координационен център, който функционира от началото на юли. До момента във Варненско са извършени 2990 проверки, съобщи директорът на варненската полиция ст. комисар Даниел Пашов.