Съюзът на репресираните подкрепи ГЕРБ
Съюзът на репресираните подкрепи ГЕРБ / netinfo

Споразумение за сътрудничество подписаха във Варна в присъствието на лидера си Цветан Цветанов политическа партия ГЕРБ и Съюзът на репресираните от комунистическия режим. Не бива да се допуска времената на политическия терор да се завърнат, затова ние сме отворени към всички демократично мислещи граждани и организации, заяви Цветанов. Към проекта могат да се присъединят необременени хора, които не защитават конюнктурни интереси. Търсим лица, които не са участвали в политиката през последните 20 години, каза още председателят на ГЕРБ.

Идеята да се подкрепи партията не е на ръководството, а на обикновените хора, обяви зам.-председателят на Националното ръководство на Съюза на репресираните Катя Георгиева. Приемаме програмата на ГЕРБ като нова възможност да се изведе страната от кризата, до която я доведе настоящото управление, коментира тя.

Членовете на Съюза на репресираните в България са 1 милион, заяви варненският председател организацията Калчо Калчев. Единствената ни цел е свалянето на комунистическата власт в лицето на тройната коалиция, обяви той.

На подписването на споразумението присъстваха представители на Съюза на репресираните от Бургас, София, Варна, Перник и др.