Петър Здравков в съдебната зала
Петър Здравков в съдебната зала / Дарик Варна, архив
От 9,30 до 12,00 часа  в Окръжния съд във Варна ще се проведе разпоредителното заседание по делото срещу Петър Здравков, обвинен за причинено пътно-транспортно произшествие, отнело живота на балетист от Варненската опера.

До 15 години затвор грозят Петър, който уби на пътя балетиста Мартин Чикалов
 
Тежкият пътен инцидент стана на 10 септември на  бул. „Приморски“ във Варна. Според обвинението, шофирайки с превишена скорост личния си автомобил, водачът Петър Здравков блъска пресичащ велосипедист, след което напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 39-годишният Мартин Чикалов загива. Автомобилът е намерен изоставен малко по-късно на бул. „Цар Освободител“, а водачът се укрива от органите на реда и е обявен за издирване. 

Следи от наркотици в кръвта на шофьора, който уби колоездач във Варна

Ден след инцидента Здравков се предава сам в присъствието на адвоката си. 25-годишният мъж никога не е притежавал шофьорска книжка, за което е бил санкциониран. Според обвинението, при направената съдебно-химическата експертиза, в кръвните проби на Петър са били открити наркотични вещества.
 
Престъплението, за което е обвинен, е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание от 3 до 15 години затвор.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК