Съдът решава за свободата на баща и син Данови
Съдът решава за свободата на баща и син Данови / netinfo
Искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест на задържаните Веселин и Христо Данови ще бъде гледано от Окръжния съд след 13,30 часа. Днес следобед изтича 72-часовото прокурорско разпореждане за задържане на двамата. Те бяха задържани в петък с полицейско постановление за 24 часа.

Баща и син Данови, и двамата общински съветници, попаднаха в ареста след полицейска акция в петъчния следобед в офиса на заложна къща “ВИП” на бул. “Княз Борис I” 84. Собственик и управител на заложната къща е Веселин Данов. По време на акцията офисът е бил основно претърсен, иззети са били документи, пари и други евентуални доказателства.

Задържани за 72 часа са общо 6 лица. Очаква се обвинението срещу тях да бъде съгласувано с Върховна касациона прокуратура, съобщи за Дарик заместник окръжният прокурор на Варна Стефка Якимова. Тя обаче отказа да разкрие кои са останалите четирима. Според прокурор Якимова,” разкриването им няма да е в интерес на разследването”.

Първоначално бе обявено, че срещу Веселин Данов и сина му Христо ще бъде предявено обвинение за ръководене на престъпна група за склоняване към проституция и трафик на хора с цел получаване на облаги от тази дейност. Данов младши бе обвинен и в изнудване.

Задържането на двамата общински съветници няма връзка с проведената миналата сряда рутинна полицейска акция из нощните клубове на Варна, когато бяха хванати 37 проститутки, уточи прокурор Якимова.

Мярката за неотклонение вероятно ще бъде гледана при закрити врата, заради използваните при разследването специални разузнавателни средства, научи Дарик.