Съдят управителка, не платила данъци за близо 500 000 лева
Съдят управителка, не платила данъци за близо 500 000 лева / Dariknews.bg, архив

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 28-годишната управителка на „Рад билд“ ЕООД Радостина Н., която е обвинена, че като едноличен собственик на дружеството избегнала плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 481 600 лева.

„Рад билд“ ЕООД било регистрирано от подсъдимата и вписано в търговския регистър в началото на 2013 г. На 11 март 2013 г. то било регистрирано по Закона за ДДС. Още през първия месец фирмата на подсъдимата реализирала значителни обороти. За да намали размера на дължимия ДДС, 28-годишната управителка включила неполучени реално доставки от друга фирма и упражнила правото си на данъчен кредит в размер на 481 600 лева.

Ако бъде призната за виновна за извършеното престъпление, подсъдимата Радостина Н. може да бъде осъдена на лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация на част или цялото имущество.

Предстои делото срещу 28-годишната управителка на фирма да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.