Съдят E. ON отвсякъде
Съдят E. ON отвсякъде / netinfo
През изминалото лято експерти от Национална лига "Потребители на услуги", заедно с представители на Техническия университет във Варна, са извършили замерване на качеството на подаваната еленергия. Причина са били многократните молби на жители от крайните квартали. Резултатите са показали, че подаваната енергия в кварталите "Галата", "Бриз", "Св. Никола" и "Виница" не отговарят на Българския държавен стандарт. От името на жителите на морската столица Националната лига ще заведе съдебен иск срещу варненското енергоразпределително дружество.

Извадка от годишния счетоводен отчет на "Електроразпределение" Варна за миналата година до главния прокурор Борис Велчев ще изпратят от лигата на потребителите и Независимата федерация на енергетиците на България към КНСБ. Това каза за Дарик адв. Иван Кръстев, който защитава правата на потребителите от 139 села във Варненска област, които съдят държавата за ниско качество на тока.

Адвокат Кръстев, обяви, че вече е готова съдебно-техническата експертиза от замерванията на тока в 72 села. Резултатите са показали подаване на слаб ток, на места до 163 волта на домакинство. Следващото заседание по делото е насрочено за 11 октомври във Варненския районен съд.