арест полиция белезници
арест полиция белезници / ОД на МВР-Кърджали
Момичето е било подложено на две операции, имало е затруднение в дъвченето, както и отстраняване на зъби

Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския районен съд срещу 26-годишния Симеон Р. за причинени три средни телесни повреди на приятелката си, с която живеел на семейни начала. Престъплението било извършено на 14 септември 2017 г.

Пострадалата била на плаж със свои приятели в района на „Траката“, когато й се обадил подсъдимият да го прибере от работа. Всички си тръгнали с колата й за Варна. По пътя попаднали в задръстване, което ги забавило. Чакането изнервило Симеон и той започнал да крещи на приятелката си веднага щом се качил в автомобила. По пътя пострадалата оставила пред дома им приятелите си.  

Подсъдимият продължил да я ругае жената по пътя към жилището, където живеели. Въпреки че тя шофирала, Симеон й нанесъл силен удар с лакът в долната челюст. От удара устатата на потърпевшата се напълнила с кръв. Отбила колата на уширение, за да не предизвика катастрофа. Заявила на подсъдимия да слезе от колата й.

След като излязъл, Симеон отишъл при шофьорската врата, отворил я, хванал приятелката си за косата, за да я извлече навън. Пострадалата успяла да потегли и да се прибере в дома си. Там изнесла багажа на насилника и тръгнала към жилището на приятелите си.

Изпитвала силни болки. Потърсила медицинска помощ. Направеното образно изследване показало, че има счупена долна челюст. Била приета в клиниката по лицево-челюстна хирургия на МБАЛ „Света Марина“ и още същия ден оперирана. След няколко дни престой в болницата пострадалата била изписана. Състоянието й обаче не се подобрявало и жената била приемана и лекувана три пъти в клиниката.

Оздравителният процес протекъл с усложнения, две операции и трайно затруднение в дъвченето заради счупването на долната челюст и отстраняването на зъби. Въпреки проведеното комплексно консервативно и оперативно лечение и към 27 март 2019 г., седем месеца след счупването на долната челюст, възпалителният процес в областта на костта и меките тъкани не бил овладян. Според съдебномедицинската експертиза категорична прогноза за окончателното й излекуване не може да се даде.

Подсъдимият Симеон не страда от психично разстройство, не е бил зависим от алкохол и психотропни вещества, както и не е бил в състояние на силно раздразнение, което да е предизвикано от пострадалата. По време на съвместното им съжителстване той няколко пъти е упражнявал физическо насилие над приятелката си. Насилникът не се е признал за виновен по време на досъдебното производство и е отказал да дава обяснения.

Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, той може да получи наказание лишаване от свобода до 6 години.