/ Дарик, архив
Районната прокуратура във Варна предаде на съд продавачка за длъжностно присвояване на стоки на работодателя си. 48-годишната Станка Д. от Девня ще отговаря за престъпление, извършено на работното й място - квартален магазин във Варна, съобщиха от прокуратурата.  
 
На 10 ноември 2016 г. Станка Д. постъпила за нощна смяна в супермаркета. Решила да си задели стоки, предимно кутии с цигари от различни марки, които да изнесе от магазина след приключване на нощната й смята.
 
Хулиган вилня в центъра на Варна

Шест дни по-късно 48-годишната продавачка отнесла в чантата си след нощна смяна шоколади и десерти за близо 25 лева. На 20 ноември Станка Д. заделила отново стоки от магазина и ги изнесла след поредната си нощна смяна. Ревизия на собственика на магазина установила, че липсват стоки. Действията на Станка били разкрити и бил подаден сигнал в полицията.
 
На 24 ноември 2016 г. подсъдимата продавачка направила опит да присвои още стоки за 130 лева. Опитът й не успял, тъй като била арестувана.
 
Дават на съд педофил, заплашил с нож дете

Общата сума на присвоеното от нея е в размер на близо 1200 лева.
 
Предстои делото срещу Станка Д. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Престъплението се наказва с лишаване от свобода  до 8 години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на 48-годишната жена, ако тя бъде призната за виновна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК