Сводник поиска доброволна екстрадиция
Сводник поиска доброволна екстрадиция / netinfo
Съгласие за доброволно предаване на компетентните съдебни власти на Франция изрази пред Варненския окръжен съд Андрей Младенов, чийто арест и екстрадиция се искат заради тежка форма на сводничество и трафик на хора. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Както във Франция, така и в България това са тежки престъпления, които се наказват със затвор. 37-годишиният варненец беше задържан в края на миналата седмица на основание Европейска заповед за арест, издадена от прокурор при съда в Страсбург. Разследващите френски власти са установили, че работещите от много години проститутки в района на Страсбург са организирани в няколко групи.

Приходите от "заработеното" те редовно отчитали на двама братя от Варна - Андрей и Младен. Контролът върху проститутките се постигал със заплахи, натиск и шантаж, като някои от момичетата работили за братята от години. Анализът на паричните постъпления показал, че една от тях е изпратила на Андрей 108 000 евро. Друга от свидетелките твърди, че само за миналата година му е отчела 16 550 евро.

Мрежата от проститутки работила благодарение на "доверени" до сводниците момичета, които контролирали и отчитали редовно приходите.