Сводници влизат в затвора, направили проститутки непълнолетни момичета
Сводници влизат в затвора, направили проститутки непълнолетни момичета / Дарик Варна, архив

28-годишният С. Иванов по прякор „Чипи“ и 46 – годишният Д. Красимиров с псевдоним „Джони“ получиха ефективни наказания от Районния съд заради склоняване към проституция. Те бяха признати за  виновни в това, че на 30-ти срещу 31-ви юли 2012 г. във Варна, склонили към проституция две ненавършили 18-годишна възраст момичета. Отделно Красимиров  бе признат за виновен и по обвинение за осъществен на същата дата полов акт с една от пострадалите, която тогава е била все още малолетна – на 13 навършени години.

Подсъдимите се запознали с пострадалите в Плевен. Те знаели, че момичетата осъществяват сексуални контакти срещу заплащане и решили да се възползват от тях, като ги склонят да проституират. Двамата поканили момичетата да отидат с тях „на море“ и те се съгласили, при условие, че ще отсъстват само за ден. С автомобил четиримата пристигнали във Варна късно вечерта на 30 юли 2012 г. и си взели под наем обща стая. Именно тогава единият подсъдим осъществил сексуален акт с малолетната. На сутринта, вместо на плажа, непълнолетните момичета били изведени с колата извън града – в околностите на Девня, били им дадени презервативи и наставления да чакат „клиенти“, а самите подсъдими се скрили в гориста местност наблизо. На пътя едната от пострадалите забелязала към тях да се движи полицейска кола, спряла я и се разбрало, че двете непълнолетни момичета са без лични документи и са придружавани от подсъдимите.

С. Иванов и Д. Красимиров са осъждани. За конкретните деяния те получиха наказания от по 5 години затвор при първоначален строг режим. Двамата бяха осъдени солидарно да заплатят сумата от 3000 лева като обезщетение за претърпените неимуществени вреди от пострадалата непълнолетна, както и  обезщетение  от 4000 лв. за пострадалата от деянието малолетна. В тежест на двамата подсъдими са разноските по делото и държавните такси върху уважените граждански искове. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.