Сводница си избра да я съди френски съд
Сводница си избра да я съди френски съд / netinfo
37-годишната Азиме К. Селим от Долни Чифлик поиска доброволно от Варненския окръжен съд да бъде предадена на компетентните съдебни власти във Франция, съобщиха от пресслужбата на съда.

Азиме е обвинена от френските власти в тежка форма на сводничество и трафик на жени, склонявани да проституират в района на Тулуза. Вчера брат й Орлин Данаилов изяви същото желание, припомнят от ВОС.

По-малкият брат на двамата – 31-годишният Севдалин Данаилов, разследван също за участие в "семейния бизнес", беше предаден на френските съдебни власти още през август тази година.

Двамата братя и сестра им ще бъдат съдени във Франция за склоняване към проституция и трафик на хора. Тримата изпращали принудително българки в района на Тулуза, за да проституират. Момичетата редовно превеждали пари за Орлин и Севдалин чрез Western Union или чрез сестра им Азиме, която била техен посредник.

Максималното наказание, което френският закон предвижда за това престъпление е 10 години лишаване от свобода и 1 500 000 евро глоба. Получени са гаранции във Варненския окръжен съд, че ако тримата бъдат осъдени от френски съд, те ще могат да изтърпят наказанието си в български затвор.