Светлан Златев пое конкретни ангажименти към рибарите и защитниците на животни
Светлан Златев пое конкретни ангажименти към рибарите и защитниците на животни / netinfo
Светлан Златев пое конкретни ангажименти към рибарите и природозащитниците
82408
Светлан Златев пое конкретни ангажименти към рибарите и природозащитниците
  • Светлан Златев пое конкретни ангажименти към рибарите и природозащитниците

Сегашният общински кастрационен център за кучета в село Каменар прилича повече на касапница, а Варна е можела да има съвременен приют за безстопанствени животни още преди много години. Това заяви в студиото на Дарик кандидатът за общински съветник от листата на „Реформатори и патриоти” Светлан Златев, който припомни, че още през 2001 г. местният парламент е гласувал решение за изграждане на кучкарник. Той е трябвало да се намира на терен до сегашния център в Каменар, а за построяването му в бюджета е била заложена сумата от 300 000 лева. След като проектът не е бил реализиран, тогавашният кмет Кирил Йорданов е пренасочил парите за друга дейност. Златев, който като общински съветник през 2006 г. оглавяваше експертен съвет по проблема с бездомните кучета, обеща да провери за какво са били използвани средствата.

Другият му ангажимент е към професионалните рибари, за които във Варна трябва да бъдат построени поне две съвременни селища с лодкостоянки. Те могат да привличат и туристи, тъй като сега България е единствената черноморска държава, която не развива риболовен туризъм.

Във Варна трябва да бъдат изградени и поне три естакади слипове с паркинги за местните рибари любители, които сега пътуват до Бяла или до залива Болата. Подходящите места за съоръженията са под Аспаруховия мост и в местностите Карантината и Траката, коментира Златев.

Кандидатът за общински съветник е получил сигнали от граждани, че жителите на Цветния квартал и „Христо Ботев” са лишени от градски транспорт повече от 15 години. Транспортната схема трябва да бъде променена, смята той, като се ангажира да помогне проблемът да бъде решен..

Светлан Златев прогнозира кметски балотож между Иван Портних и Чавдар Трифонов.

Според него голяма част от партиите и коалициите вероятно разчитат на корпоративен или на цигански вот, тъй като не водят предизборна кампания.

Какво още каза Светлан Златев, чуйте от разговора в аудиозоната.