Сутеньор остава в ареста
Сутеньор остава в ареста / netinfo
34-годишният Емил Тодоров, обвинен в трафик на жени и участие в организирана престъпна група, остава в ареста с решение на Варненския апелативен съд. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Емил и по-големият му брат Тодор са обвиняеми по досъдебно производство на ОДП Варна, след като бяха задържани при специализирана полицейска акция през октомври миналата година, когато органите на реда откриха момичета, заставяни да проституират. Два дни по-късно ВОС определи постоянния им арест. По-късно от домовете, които братята обитавали във Варна, са били иззети отчети за изработеното от момичетата, както и 15 000 лв, 1000 евро, 200 долара, боеприпаси, информация за банкови сметки и др.

Срещу всеки един от двамата има повдигнати по 11 обвинения за извършване на тежки умишлени престъпления - трафик на жени, склоняване към проституция и участие в организирана престъпна група.

Престъпленията са тежки по смисъла на закона и за тях се предвижда затвор от 5 до 15 години за трафик на хора и от 1 до 6 години за склоняване към проституция.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.