Студенти разиграват съдебен процес с имотен казус
Студенти разиграват съдебен процес с имотен казус / Sofia photo agency, архив

Във Варненския окръжен съд студенти по право ще представят учебен процес. Учебното дело е насрочено за 15,30 часа в Търговската зала на съда. Двата казуса, които студентите ще „изиграят", ще засегнат основополагащи въпроси от областта на търговското и на гражданското право. Търговският казус ще даде възможност на бъдещите юристи да предложат решения на въпроси, свързани с участието в Търговско дружество, със широко разпространените проблеми за наследяване на дружествени дялове и отговорността на управителния орган за вреди, причинени на дружеството. Гражданският казус ще засегне въпроси, които са в основата на защитата правата на собствениците при сделки, влизане във владение и подобрения на чужд имот.

Откритият урок се организира от кръжока по Гражданско и Търговско право на Окръжния съд, в който участват студенти, изучаващи право от III до V курс на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Кръжокът е създаден преди близо две години, в отговор на сериозния професионален интерес и активност, която студентите от ВСУ проявяват в усвояването на правни знания и умения за юридическа работа. Младите хора се подготвят сериозно за участие в редица национални студентски състезания по представяне на правни казуси, организирани в София, Бургас и във Варна.

Благодарение на добрата си воля и амбиция за знания, студентите по право се възползват от възможността да навлязат в истинската работа на съда и да бъдат обучавани от действащи магистрати. Изключителната практическа насоченост на работата в кръжока, усвоените знания и опит ще помогнат на бъдещите юристи да бъдат конкурентни на юридическия пазар.