Строят забавачка по германски образец в Аксаково?
Строят забавачка по германски образец в Аксаково? / Дарик Варна, архив

Нова детска градина по германски образец може да бъде построена в центъра на Аксаково. Кметът на малкия град инж. Атанас Стоилов и ръководството на Летище Варна вече водят разговори за строежа на забавачката.

Идеята е върху 3 дка общински терен в центъра на Аксаково да бъде изградена детска градина за 150 деца. Половината от детското заведение ще се ползва от служителите на аеропорта, а другата част – от жителите на града, поясни пред журналисти инж. Стоилов.

По думите му инвестицията ще е за над 2 млн. лева. Работният проект ще бъде дарен от детска градина във Франкфурт, който по-късно ще бъде приспособен, допълни градоначалникът.

Атанас Стоилов обясни, че единствената спирачка за реализацията на проекта е дали разходите, които ще направи летищният комплекс, ще се считат като инвестиция в рамките на концесията.

„Ако това се приеме като разход, проектът със сигурност ще бъде осъществен. Ако обаче не бъде прието, ще търсим други варианти – дали сами да си го финансираме или да го изградим чрез европроекти, евентуално през следващия програмен период”, каза в заключение градоначалникът.