Строители поискаха от Куликов участие в експертните съвети към общината
Строители поискаха от Куликов участие в експертните съвети към общината / снимка: Предизборен щаб

Да участват с експертно мнение при взимане на важни решения, свързани със строителството, поискаха членовете на Строителната камара във Варна от независимия кандидат за кмет на Варна Михаил Куликов. Те заявиха, че ще правят това безвъзмездно, ако той стане градоначалник. От своя страна Куликов заяви, че в момента в общинската администрация не работят достатъчно подготвени кадри в тази област и това само би било от полза за града.

Независимият кандидат за кмет Михаил Куликов обсъди с членовете на Строителната камара 7-те приоритета, които са заложени в програмата му. Сред тях са стартирането на проекта за е-община, който ще бъде факт още преди изборите на 30 юни. Ако той седне на кметския стол, ще работи и за създаване на обща база данни на всички обществени институции, както и осигуряване на живи излъчвания в интернет на всички събития от обществено значение.

Не на кърпенето на дупки, а цялостно преасфалтиране е втората важна крачка в програмата на Куликов. Кандидат-кметът предлага да бъдат забранени прокопаванията върху изградени настилки поне за 5-годишни периоди. „Така ще избегнем познатите сега гледки“, заяви той. Според него е наложително и изграждането на редица паркинги, включително и в района на Морската градина.