Стреляли с гранатомет по наркобос във Варна
Стреляли с гранатомет по наркобос във Варна / netinfo

Неизвестен е стрелял с гранатомет срещу дома на един от сочените за наркобосове във Варна Веселин Жеков – Полицая. Това съобщи в предаването „Денят” на Дарик генералният комисар на МВР Павлин Димитров. Той допълни, че при инцидента Жеков не е пострадал.
 
По случая се води разследване. Павлин Димитров уточни, че в момента Веселин Жеков е под домашен арест и е в „особена ситуация” във връзка с водено досъдебно производство във Варна:
 
Има такъв случай, използван е гранатомет. Най-вероятно сплашване – това е категоричната оценка на колегите във Варна и отново става дума за пари, за преразпределение на пазари – финансови престъпни интереси.
 
Самият Жеков пострадал ли е?
 
Не. Това е една демонстрация на хора, които са искали да го сплашат.
 
Той не е ли под домашен арест?

 
Да, разбира се. Той е в особена ситуация във връзка с воденото досъдебно производство.

 
При всички положения става въпрос за пари, каза генералният секретар на МВР в отговор на въпрос за версиите за взривяването на бар "Неро", собственост на скандално известният бизнесмен Николай Методиев – Пилето. В момента не може да се говори за открита война между хора и групировки от престъпния свят, каза още Димитров. По думите му винаги след успешни действия на МВР за разобличаване на престъпната дейност на определен кръг от хора и групировки, винаги се появяват желаещи да заемат тяхното място. По думите му на сцената в момента се опитват да излязат много хора, като столицата е най-интересна за престъпния свят. Новата тенденция е в криминалните хроники да се появяват лица, които до момента не са били известни на полицията, не са били популярни и се опитват да навлязат в сенчестия бизнес, посочи Димитров.