Стартира форум „Ключ“ във Варна
Стартира форум „Ключ“ във Варна / live.varna.bg

На 1 септември стартира форум „Ключ", организиран в рамките на европейски проект „Младежки столици в действие". Форумът представя и популяризира организации и личности, техните каузи, успехите, които са достигнали, както и пътят до тях. Основна цел на събитието е да мотивира младите хора към следване на инициативи, които да бъдат в полза на обществото. Тазгодишния фокус на събитието се поставя върху темата за обществената промяна чрез социални иновации, какъвто е и акцентът на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г.

Младите активисти се събират в ТМПЦ Варна. Част от лекторите тази година ще бъдат Станислав Додов от Национална Мрежа за Децата, Огнян Гъдуларов- читалище „Бъдеще сега" , Ива Колева- акция „Идея в действие", Лилия Еленкова от Национален Младежки Форум, както и Вяра Николова от „Материка".

Основен партньор в осъществяването на форум „Ключ" е Фондация „42", като събитието е в подкрепа на двете кандидатури на Варна - за Европейска младежка столица през 2017 г. и за Европейска столица на културата през 2019 г. Участието е безплатно след предварителна регистрация на адрес http://forum-klyuch.info/upcoming/tickets/.

Начало на лекциите - в 11.00 часа.