Станишев на посещение във Варна
Станишев на посещение във Варна / netinfo

Министър-председателят Сергей Станишев и здравният министър Евгений Желев ще бъдат днес във Варна. В 11 часа те ще посетят МБАЛ "Св. Марина", където ще открият нова апаратура за диагностика и лечение.

Министър-председателят ще направи първа копка за изграждане на сграда за Факултета по фармация, след което ще се срещне със студентите на Медицинския университет във Варна.

Сергей Станишев ще посети и корабостроителницата „Булярд” в морската столица. Той ще присъства на церемонията по изплаване на вода и ще разгледа конструкции от най-новия проект „101” на компанията, строен по проект на японската „Мицубиши”. Корабът ще бъде вторият най-голям, строен в корабостроителницата.

Премиерът ще се срещне с проектантския екип на кораба и ще присъства на 3D демонстрация на проекта. По-късно той ще разговаря с корабособственици, корабостроители и представители на браншови организации в корабостроителния сектор.

В 18:30 часа в зала „Пленарна” на община Варна Станишев ще направи премиера на книгата си "Защото сме социалисти".

Вече стана ясно, че премиерът ще оглави листите на социалистите за парламентарните избори във Варна и в 25-ти многомандатен избирателен район в София.