Спират парното в средата на април
Спират парното в средата на април / DarikNews.bg
Спират парното в средата на април
71171
Спират парното в средата на април
  • Спират парното в средата на април

Парното във Варна ще работи поне до средата на април. Това заяви за Дарик Орлин Пенков от „Далкия“. Топлофикационното дружество следва правило, според което, ако в 3 поредни дни среднонощната температура е над 12 градуса, постепенно се спира подаването на топлоенергия.

Въпреки затоплянето в последната седмица от френската компания коментираха, че температурите в града все още не са достигнали тези показатели. „Забелязали сме, че обикновено това се случва средата на април. Действително тези дни времето беше по-топло, но рано сутрин и късно вечер температурата е ниска“, обясни Пенков.

Той разкри, че преди официалния край на зимния сезон има възможност доброволно да се прекрати получаването на енергия. Това може да стане само, ако собствениците на апартаменти са взели решение на общо събрание. Засега във Варна няма получени заявления с подобни искания.

„Съществува и опцията някой потребител да ползва топлоенергия след края на сезона. Предни години бяхме предвидили отстъпка от 20% за такива случаи, но тъй като нямаше желаещи, през тази няма да предлагаме такова намаление. Извън сезона нашите клиенти ползват единствено битово-горещата вода“, завърши Орлин Пенков.