Спипаха ученичка да краде цигари и бира
Спипаха ученичка да краде цигари и бира / netinfo

Тийнеджърка и двамата й съучастници са уличени във взломна кражба от магазин за хранителни стоки в жк «Вл. Варненчик», извършена в неделя, съобщават от варненската полиция.

Търговският обект е с охранителна система, която сигнализирала за нарушение около 23 ч. Пристигналите на мястото полицаи видели две лица, които излизали от магазина през счупена витрина и побягнали. Задържано било 17-годишно момиче.
С помощта на охранители и граждани били издирени двамата съучастници на ученичката – две момчета на 19 и 22 години. Тримата са били задържани за 24 часа.

Още при огледа на местопроизшествието до разбития магазин е установен паркиран лек автомобил „Шкода“ със счупено стъкло. Задържаното момиче посочило, че заедно със съучастника си са разбили стъклото на автомобила, за да се снабдят с отвертка или друго средство за разбиване на вратата на магазина. След като не намерили търсените инструменти, те разбили витрината с камък.

Според 48-годишния собственик на магазина тримата са откраднали неустановено количество цигари, сладкарски изделия и бира за около 100 лв.