/ Дарик Варна
Районният съд във Варна осъди 37-годишен неправоспособен водач за съзнателно ползване на фалшива шофьорска книжка, съобщиха от правораздавателната институция.

Мъжът с инициали Д. А. бил спрян за полицейска проверка в района на бензиностанция в село Синдел на 25 ноември 2016 г. Колата му „Форд” била с немски регистрационен номер, а книжката му - на негово име, но по полски образец. 

1000 лева глоба за шофьор, спипан да кара без книжка

След като полицаите се усъмнили в автентичността на документа, той бил иззет с протокол за доброволно предаване и  даден за експертиза. Анализът установил, че документът е неистински, отпечатан посредством цветно принтерно копиране, без необходимите защитни знаци. 

Съдят собственик на фирма, укрил 4,5 млн. лв. данъци

Справка в информационните масиви показва, че подсъдимият никога не е притежавал правоспособност като водач на МПС, има предходна съдимост и многократно е бил санкциониран за нарушения на Закона за движение по пътищата.      

Пред съда 37-годишния подсъдим призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато споразумение между страните, съдът му наложи наказание от 10 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при общ режим. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК