Спектър нет: Побоят е поръчан от конкуренти
Спектър нет: Побоят е поръчан от конкуренти / netinfo
Зад нападението над техническия директор на «Спектър нет» във Варна Иван Чевчибашиев стоят конкурентните ни от «Интербилд», заяви за Дарик шефът на регионалния офис на интернет-доставчика Иван Дочевски. Самият той и негови служители са получавали досега множество заплахи за живота си и за саморазправа от управителя на Интербилд Анжело Георгиев и техническия директор Веселин Василев. За заплахи от тях потвърдиха и други интернет доставчици във Варна.

Магистрални оптични кабели на доставчиците „Спектър Нет”, „Херос Комуникейшънс“, „Ариел ТВ“, „Варна Нет“ и „Ариа Нет“ бяха прерязани миналата седмица. От фирмите оценяват щетите за десетки хиляди лева. Война между интернет доставчиците започна през октоври, когато са прерязани кабели за оптично трасе на „Спектър Нет”. По думите на Иван Дочевски той е получил заплахи по телефона от Анжело Георгиев, че мрежата на “Спектър Нет” ще бъде унищожена и няма да може да се възстанови за по-малко от месец.

Засегантите от кабелната война фирми вчера са имали среща с шефа на варненската полиция комисар Димитър Димитров. Преди нея някои от управителите отново са получили заплахи да не подават оплаквания. По време на срещата пък непознати лица са се опитали да вземат капаците на отворени шахти, по които работили техници на “Спектър Нет”. Пред тях непознатите се представители за техни колеги. Те пристигнали с камион «Мерцедес», за който от «Спектър нет» твърдят, че е собственост на «Интербилд».

Какво каза още Иван Дочевски може да чуете в прикачения файл.