Спасиха жена от измръзване
Спасиха жена от измръзване / Дарик Варна

Два случая на травми, вследствие на тежката зимна обстановка във Варненска област, са регистрирали до този момент от "Спешна помощ". И при двата се касае за счупени крайници, след падане. Пострадалите са откарани в МБАЛ „Св. Анна“ без оплаквания от други наранявания.

Във Военна болница е приета премръзнала жена с психиатрични отклонения, която по-късно е изпратена в психиатрията във Варна. Измръзванията са били повърхностни, а не дълбоки, и именно заради това жената не е била хоспитализирана.

Две родилки от Вълчи дол и село Михалич са транспортирани тази сутрин до варненската АГ болница, а с помощта на "Гражданска защита" бременна жена от Дългопол е изведена от дома си и е родила успешно във филиала на болницата в Дългопол.

Благодарение на "Гражданска защита" и 64- годишна жена от местността „Пчелина“ е успешно хоспитализирана в болница „Св. Марина“ с проблеми с дишането.

Пред Дарик шефът на "Спешна помощ" във Варна д-р Мая Рашева заяви, че е регистриран и случай на мъж, който е намерен да лежи на земята. По всяка вероятност се касае за клошар, който обаче е отказал всякаква медицинска намеса.

Рашева призова да не се спекулира с услугите на бърза помощ и да не се правят напразни повиквания, които отнемат от времето на служителите. По думите и подобни обаждания могат да попречат да бъде спасен човек, който наистина се нуждае от помощ.

„Достъпът на линейките е затруднен поради тежката обстановка и колите пристигат малко по-бавно. Молим гражданите за разбиране, като към момента всички адреси се обслужват и се прави необходимото за навременното пристигане на екип“, допълни още ръководителят на варненската спешна помощ.